Nunta.md/Blog - 12 Paşi pentru o Nuntă de Vis

12 Paşi pentru o Nuntă de Vis

blog-grid1
Nunta.md - 18/09/2019

Pasul 1. Imediat ce v-ați hotarât că e timpul să faceți nunta, gândiți-vă ce fel de petrecere vi se potrivește: în aer liber, cu temă modernă sau romatică? Neapărat trebuie să vă faceţi şi un buget, de unde şi veţi întelege de ce aveţi nevoie, o nuntă mare sau cu cei mai apropiaţi. Este nunta voastra – alegeți ceva de care să vă aduceți aminte cu plăcere. Întrebaţi rudele şi părinţii ce tradiţii se fac în ziua nunţi, repectiv care vă este vouă pe plac şi doriţi să le urmaţi. Pare a fi o chestie simplă dar destul de importantă deoarece pentru a urma careva tradiţii este necesar de anumite cheltuieli suplimentare şi timp.

Pasul 2. E timpul pentru liste: lista de invitați, lista de locuri posibile pentru petrecere și lista de cheltuieli. Ideal este să aveți aceste liste cu min. 6-9 luni înainte, pentru a putea rezerva cea mai bună locație și pentru a vă încadra în buget.

Pasul 3. Rezervați sala, muzica, fotograful, cît şi moderatorul serii, nu uitaţi de dansatori şi DJ. Dacă doriți ce e mai bun de pe piață, atunci s-ar putea să trebuiască să fiți ușor flexibil în privința datei. Din fericire piața e suficient de largă, încât să găsiți ceea ce vi se potrivește. Timpul ideal: cu 6-8 luni înainte de eveniment. Adăugător vă rezervaţi şi lumini,fum şi cabina foto plus candy bar după placul şi alegerea dumneavoastră.

Pasul 4. Rezervați biserica. Cel mai bine cu  minim 8-9  luni înainte de evenimentul planificat. Ca să nu fie obositor în ziua nunţii puteţi opta cununia pentru altă zi decât cea în ziua sărbătorii. Cât şi puteţi purta o rochie simplă şi comodă pentru a vă simţi bine şi în siguranţă.

Pasul 5. Alegeți invitațiile, comandați cu min. +10% în plus și expediați-le sau înmânați-le personal. Este recomandat să faceți asta cu min. 2-3 luni înainte de eveniment. Creați, de asemenea, o pagină online dedicată evenimentului. Poate fi un blog sau un site – în care să postați noutăți și poze cu pașii parcurși. Un obicei american interesant pe care ați putea dori să îl adoptați este cel al listei de cadouri. Gândiți-vă la oaspeții care se vor chinui multă vreme să ghicească ce vi s-ar potrivi mai bine. Pentru a le face lor alegerea mai ușoară, dar și pentru a evita să primiți 6 seturi de farfurii, e bine să faceți o listă cu ce aveți nevoie. Musafirii pot alege ce să vă cumpere sau se pot asocia pentru cadourile mai mari. Atunci când oferiţi invitaţii anunţaţi o data limită cel puţin cu o lună înainte de nuntă pentru a putea face carduri de masa, aranjarea la mese şi mărturii cu cel puţin 2-3 săptămâni înainte de nuntă pentru a reduce din stres şi timp .

Pasul 6. Alegeți ținutele. Cel puțin 3 luni în avans, pentru a avea timp de căutări, modificări și probe. Cel mai important pentru mireasă va fi lungimea rochiei şi pantofii comozi, dacă veţi opta pentru adidaşi albi în timpul dansurilor atunci trebuie să concretizaţi mărimea rochie pentru ulteriorul discomfort sau să aveţi o rochie de schimb.

Pasul 7. Alcătuiți desfășurătorul evenimentului și începeți să vă ocupați de detalii: cum va fi dansul de deschidere? Cum veți direcționa invitații către locuri (de ex. apelați la hostesse sau la domnișoarele de onoare)? Cum vor arăta cartonașele de pe mese? Cum vor fi luminile? Ce mărturi/ amintiri vreți să dați invitaților. 2-3 luni în avans ar trebui să fie suficiente.

Pasul 8. Cu 1 – 2 luni înainte de eveniment, gustați meniul și faceți încă o verificare a sălii. Zicala ”Dragostea trece prin stomac” a fost inventată probabil la o nuntă, deci nu neglijați acest confort al invitaților. Fiecare fel servit trebuie să fie excepțional, iar tortul va fi apogeul unei seri fantastice. Concretizaţi cu băuturile, cel mai des sunt servite coniac şi şampanie, nu faceţi exces de comandă de alcool pentru a nu vă ridica cheltuielile.

Pasul 9. Verificați confirmările, comunicați numărul final de invitați și exersați coregrafia dansului.

Pasul 10. Mai aveți o lună până la eveniment. Programați-vă la coafor, manichiură și SPA. Dacă faceți și cununia civilă în aceeași zi, nu uitați să verificați timpul de depunere a dosarului la primărie și timpul de emitere pentru certificatul medical necesar. Fredonați în fiecare dimineață: Totul va fi bine și I feel good.  Tot acum ar fi timpul ca domnișoarele de onoare, respectiv cavalerii să organizeze câte o petrecere… Dacă aveți nevoie de o idee năstrușnică, verificați serviciul de închiriere limuzine.

Pasul 11. Cu o săptămână înainte, mai faceți o verificare a desfășurătorului. Dați telefoane de re-confirmare.

Pasul 12. Bucurați-vă de petrecere. Cele mai bune oferte le găsiţi pe nunta.md!  De asemenea puteţi face  parte din proiectul Oferte Fierbinţi. Astfel accesând pagina în fiecare zi veţi primi oferte cu reduceri, respectiv veţi putea semnificativ reduce din cheltuieli pentru ziua nunţii.