Nunta.md/Blog - Top 10 lucruri pe care le-ai putea greşi la Nunta ta!

Top 10 lucruri pe care le-ai putea greşi la Nunta ta!

blog-grid1
Nunta.md - 07/09/2020

"Orice mireasa (sau mire) isi doreste ca nunta ei sa iasa perfect. Totusi, in ziua nuntii te poti lovi de anumite probleme. Afla care pot fi acestea si cum le poti rezolva. "

1. DIY (Do It Yourself – Fa de unul singur)

Probabil ca ai mai auzit acest termen – Do It Yourself. Cum se pune acest lucru in practica la nunta? Ei bine, exista multe cupluri care depind de prieteni si familie pentru a face o multime de lucruri, cum ar fi pozele sau chiar buchetul de mireasă. 

E important sa ai un contract in scris, indiferent de persoanele care te ajuta in ziua nuntii, pentru ca in acel contract sunt mentionate asteptarile tale si angajamentele pe care si le iau persoanele responsabile.

In momentul in care ai prieteni care se implica in organizarea nuntii, cum ar fi un prieten care aspira spre o cariera in fotografie, este esential sa incheiati un contract scris in care sa iti garanteze ca iti va oferi ceea ce tu doresti.

Lipsa acestui contract poate produce dezamagiri in ziua nuntii, caci, se poate sa nu obtii serviciile la care te-ai fi asteptat.

2. Un meniu incomplet

Se intampla ca din ce in ce mai multi oameni sa aiba anumite cereri dietetice. Poate ca, de curand, unul dintre prietenii tai a devenit vegan sau, poate, ai pe cineva in familie care sufera de intoleranta la gluten. Este important sa asiguri un meniu de care sa se poata bucura toti invitatii.

Ce se poate intampla intr-o situatie in care nu stabilesti cererile si restrictiile dietetice? Mancarea va veni, toti invitatii vor fi pregatiti sa manance, dar, surpriza, in fata unui vegan va fi un platou cu carne, iar in fata unui intolerant la gluten vor fi puse prajituri si fursecuri.

Este important sa te organizezi din acest punct de vedere si sa intelegi nevoile dietetice ale invitatilor tai. Aceste lucruri trebuie cercetate si comunicate mai departe bucatariei si celor care servesc la mese, pentru a sti ce sa pregateasca si la ce sa masa sa serveasca fiecare preparat in parte.

3. Vreme nefavorabila

O multime de miri si mirese se streseaza in legatura cu vremea si se intereseaza despre acest aspect cu mult timp in avans. Suntem de parere ca odata ce ajungi in lunea din saptamana nuntii tale, vei avea deja o idee destul de clara in legatura cu vremea de care vei avea parte.

Intrebarea este: “Daca, totusi, vremea va fi nefavorabila?”. Ei bine, cel mai bun lucru de facut, mai ales daca vei avea o nunta in aer liber, este sa te pregatesti foarte bine pentru toate tipurile de vreme.

Daca in saptamana de dinaintea nuntii observi ca temperaturile scad, asigura-te ca pregatesti umbrele pentru invitatii tai.

4. Ai uitat ceva?

Se intampla adesea ca in ziua nuntii sa fii pe fuga si sa uiti un anumit element crucial pentru ziua nuntii, cum ar fi buletinul, verighetele sau lumanarile pentru cununia religioasa.

Ca sa nu uiti vreun anumit element sau aspect referitor la nunta, este foarte important sa-ti faci din timp o lista cu tot ce-ti este necesar pentru ca bunul mers al nuntii sa nu fie disturbat de o asemenea greseala.

5. Unul dintre miri este bolnav

Chiar daca vremea este prielnica evenimentului, se poate intampla sa te imbolnavesti ori tu ori jumatatea ta. Asa ca, cel mai indicat ar fi sa ai niste medicamente la indemana, de cu o saptamana inainte de ziua marelui eveniment.In plus, nu ar strica sa incerci niste vitamine si fructe, pentru a-ti intari sistemul imunitar si a preveni un astfel de impediment.

Si daca se intampla sa fii cu adevarat bolnav in ziua nuntii, incearca sa te incarci de energie prin puterea unui zambet. Pune-ti in tema fotograful de nunta cu privire la starea sanatatii tale.De asemenea, ar trebui sa te consulti cu make-up artistul si cu hairstylistul care se ocupa de infatisarea ta, ca sa iti spuna daca ai nevoie de retusuri.

6. Nu ai suficient timp pentru fotografie

Se intampla adesea ca viitorii miri sa nu se gandeasca la toate aspectele pe care le presupune fotografia de nunta. Poate ai ales un fotograf la nuntă renumit pentru modul in care lucreaza cu lumina naturala, dar daca ceremonia ta va fi la lasarea serii, este posibil sa fii dezamagit de rezultat.Daca vrei ca fotografiile sa fie conform asteptarilor tale, ar trebui sa oferi fotografului timp sa le faca.

7. Defectiuni ale hainelor

Indiferent ca este vorba despre rochia miresei sau a domnisoarei de onoare, exista posibilitatea sa se rupa un fermoar. Sau, poate, se rupe un buton din costumul mireului ori din cel al cavalerului de onoare.

Iti recomandam sa ai o croitoreasa profesionista disponibila in ziua evenimentului. Aceasta croitoreasa s-ar putea ocupa de rochiile si costumule la care apar probleme, in caz ca apar aceste probleme.In situatia in care nu esti dispus sa investesti intr-o asemenea croitoreasa, este bine sa vorbesti cu cineva din familia ta care s-ar putea ocupa de acest aspect.

8. Invitati neasteptati

Exista mai multe motive pentru care unul dintre invitatii  tai ar putea dori sa aduca un invitat sau doi in plus.

E important sa lasi cateva locuri libere la o masa sau doua si sa ai niste meniuri de rezerva, in cazul in care te trezesti cu invitati surpriza.

De asemenea, ar trebui sa intrebi la locatie, in prealabil, despre ce se poate face pentru a gazdui invitatii surpriza, in situatia in care ii vei avea, si pentru a vedea cum vei fi taxat pentru asta.

9. Insecte

Aceasta este o problema comuna, cu care ne confruntam adesea. Aceasta problema poate aparea atat in spatiile non-traditionale cat si in cele conventionale.Cea mai buna modalitate de a asigura confortul oaspetilor tai este de a oferi un serviciu profesional la restaurantul nuntii (sau proprietatea pe care are loc evenimentul) si sa folosesti insecticide. Exista o multime de optiuni ecologice disponibile si nu este nici atat de costisitor pe cat ai crede.

Un alt pont pe care ti-l putem da referitor la inlaturarea insectelor este sa folosesti lumanari cu citronella sau lampi special concepute pentru a tine daunatorii la distanta.

10. Pana de curent

Ca o regula, atat pentru nunti in aer liber, cat si pentru cele de interior,  asigura-te intotdeauna ca toate generatoarele, invertoarele si alte surse de rezerva functionează corect si sunt gata pentru a fi utilizate.

Intreruperile de curent pot aparea, in special, la proprietatile si la restaurantele mai vechi, care n-au fost proiectate sa ofere atat de multa energie.Ar fi chiar o idee buna sa angajezi un tehnician care sa ramana la fata locului pe tot parcursul evenimentului, pentru a rezolva problemele in timp real.