Nunta.md/Blog - Ce trebuie să discuţi despre planificarea nunţii cu părinţii tăi?

Ce trebuie să discuţi despre planificarea nunţii cu părinţii tăi?

blog-grid1
Nunta.md - 16/06/2020

Planficarea nunții este, pentru unii dintre noi, cel mai frumos lucru care se poate întâmpla pentru că ne duce cu gândul la cea mai frumoasă zi din viața noastră. Nunta se regăsește printre punctele cheie din viața unui om, iar cele mai frumoase suflete pe care să le ai alături în ziua nunții tale sunt părinții.

Însă, în prezent, discuțiile dintre părinți și copii pe tema nunții nu se mai desfășoară ca acum zece sau douăzeci de ani, așa că dragi tineri care pășiți pe căi noi ale evoluției, trebuie să aveți răbdare cu aceștia.

Chiar dacă vin cu idei despre obiceiuri pe care voi nu vreți să le faceți, găsiți o soluție să fie împlinire de ambele părți.

10 conversații despre planificarea nuntii cu parintii pe care să le iei în considerare

1. Organizarea invitaților

Organizarea invitaților poate să fie simplă pentru tine și să ai deja în minte imaginea de ansamblu, însă ar trebui să-i întrebi și pe părinții tăi despre rude. Care cu cine se înțelege? Cine cu cine are mai mult contact și așa mai departe. S-ar putea ca ai tăi și ai lui să facă puțină lumină în tot acest necunoscut al organizării rudelor.

2. Lista de invitați

Trebuie, de asemenea, să-i incluzi în construcția listei de invitați. De ce? Pentru că pe lângă prietenii voștri pe care îi cunoașteți foarte bine vor veni și multe rude.

Părinții vă pot ajuta să stabiliți cine poate să fie disponibil sau nu și pot fi persoanele de contact perfecte între voi și o rudă îndepărtată care nu v-a mai văzut de când erați mici, dar tare își dorește să fie prezentă la nunta voastră.

3. Locația nunții și restaurantul

Dacă sunteți din orașe diferite, s-ar putea să întâmpinați câteva dificultăți, însă prin comunicare cu ambele perechi de părinți veți cădea de comun acord unde este cel mai bine să realizați evenimentul.

Țineți cont, însă, că este nunta voastră și voi trebuie să fiți cei fericiți, dar nu uitați de ai voștri și puneți în balanță toate situațiile pentru a putea lua o decizie corectă.

Localurile pentru o nuntă de vis poţi vedea Aici

4. Bugetul nunții

S-ar putea ca o mare dorință a părinților voștri să fie reprezentată de contribuirea la bugetul nunții voastre. Nu este nimic rău în asta, chiar dacă vă place să fiți independenți. Una dintre marile bucurii ale unor părinți este să poată contribui, fie financiar, fie prin sfaturi și dragoste și de cele mai multe ori cu toate trei.

Așa că nu-i excludeți pe aceștia din bugetul nunții pentru că ar fi o mare bucurie pentru ei să participe.

5. Trimiterea invitațiilor

Revenind la invitații și la trimisul acestora, s-ar putea să nu-ți fie atât de ușor să ajungi la unii dintre invitați care fac parte din familia ta, așa că ar trebui să porți o discuție cu părinții tăi despre acest fapt și să-i rogi să te ajute.

Modelele de invitaţii poţi vedea Aici

6. Luna de miere

Luna de miere poate să fie un moment frumos și pentru părinții tăi și ai putea să-i incluzi în această poveste. Dacă te simți confortabil cu ei într-o călătorie ca aceasta, poți să vorbești cu ei și să-i întrebi dacă sunt dispuși să vă însoțească.

7. Obiceiurile

Vorbește cu părinții tăi dacă își doresc un anume obicei pe care și-ar dori să-l vadă la nunta voastră. De obicei, aceștia cunosc multe obiceiuri străvechi, dar s-ar putea ca voi să nu fiți de acord chiar cu toate. Prin urmare, cădeți de comun acord în legătură cu ce obiceiuri puteți păstra și ce nu.

8. Meniul nunții

Dacă foarte multe persoane din lista de invitați sunt din partea părinților, ar trebui să discuți cu aceștia despre meniurile care vor fi puse pe mese. Este foarte important să le ceri și lor o părere pentru că s-ar putea să se gândească la detalii la care tu nu te-ai gândit.

9. Surprizele pentru nași

Pentru că trebuie să le faci o surpriză nașilor, părinții trebuie să fie cei cărora trebuie să le ceri părerea. Trebuie să vorbești cu ei și să vezi care ar fi cea mai indicată surpriză pe care o poți face pentru părinții tăi spirituali.

MAi multe cadouri pentru naşi poţi vedea Aici